عوام فریبان و مسئله انتظار فرج
به گزارش خبرنگار «آینده»؛ خطیب جمعه شهرستان شمیرانات در بحث راهبردهای اعتمادسازی در نظامهای سیاسی-اجتماعی اظهار داشت: صداقت، عدالت، قانونمداری، منطقگرایی، عزت و غرور ملی و اخلاق اسلامی راهبردهای ششگانه برای اعتمادسازی و ایجاد امید و اطمینان مدنی و ملی در نظامهای سیاسی- اجتماعی هستند، اگر در گفتار، رفتار و اعمال مسئولین حکومتی، صداقت در عرصه خدمتگزاری و مناسبات مدنی و ملی نمودار و آشکار گردد اعتماد مردم به مسئولین افزایش مییابد و حاکمان و نظام حکومتی از عنایت، محبت و حمایت بیشتر مردم برخوردار میگردند.
وی افزود: مردم انتظار دارند مسئولین حکومتی پس از لحاظ مسائل امنیتی در عرصههای اخبار، آمار، ارزیابی توان و امکان و پیشبینی مبتنی بر اطلاعات سنجیده و ارزیابیشده با موکلینشان برخوردی صادقانه داشته باشند و با هیچ مصلحتی از صداقت فاصله نگیرند، دروغگویی را میثاقشکنی و زاویهیابی با مصالح حقیقی بدانند، واقعیات اجتماعی را در حوزههای اعتقادی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با گزارشات دقیق و صادقانه، شناسایی کنند و با ملاحظات امنیتی، حقایق را بیپرده با مردم در میان بگذارند تا بر ضریب اطاعت و حمایت مردم بیافزایند.
حجت الاسلام والمسلمین دعاگو صداقت را بزرگترین عامل انگیزشی برای بسیج ملی در بسترها و عرصههای افزایش اعتبار و اقتدار ایران اسلامی توصیف نموده گفت: صداقت مسئولین حکومتی در عرصههای خدمتگزاری، راهکارهای پیشگیری و مبارزه با نارسایی را به فرهنگ عمومی تبدیل میکنند، بر حمایت مبتنی بر اعتقاد مردم از نظام و مسئولین آن میافزاید، روابط مردم با مسئولین حکومتی از قداست و ارزش برخوردار میشود و توان ملی را برای پیشنهاد راهکارهای مدنی در برابر مشکلات گوناگون مدنی و ملی بسیج میکند. بیصداقتی، راهکار اعتمادسوزی، بحرانسازی، ایجاد نارضایتی و تحریک افکار عمومی علیه نظامهای حکومتی است.
امام جمعه شهرستان شمیرانات عدالت را یکی از اعتمادسازترین راهبردهای حکومتی و مبنای احقاق حقوق جامعه انسانی دانسته گفت: مردم شیفته، عاشق و تسلیم در برابر عدالت هستند، بیعدالتی، حقوق مردم را قربانی میکند، خشم مردم را برمیانگیزد و بر دادخواهی و نارضایتی مردم میافزاید، مردم عدالت را برای همگان میخواهند و مایلند در برابر میزان عدالت، صاحبمنصبان حکومتی و شهروندان عادی را به صورت یکسان و بیامتیاز و تبعیض ببینند، افکار عمومی نمیتواند بپذیرد که در حوزه خرید و فروش مواد مخدر، خردهفروشان بیبهره از پول و پارتی در حصار موازین قانونی مجازات شوند ولی عمدهفروشان مواد مخدر به دلایل توان مالی و مناسبات ویژه بیارتباط به احکام قضایی از دام قانون بگریزند و با قانون و قانونگرایان بستیزند.
آقای دعاگو قانونمداری را بستر ارزشمند و بیمانند عدالتگستری و حقگرایی و حقمداری نامیده گفت: همه حکومتهای مردمی و وفادار به میثاقهای ملی با اجرای قانون به تحقق عدالت و استمرار حاکمیت میپردازند، قانون را بهترین برنامه برای ختم منازعات و مخاصمات و احقاق حقوق ملت میدانند و برای افزایش عزت، اعتبار و اقتدار نظام حکومتی از قانون بهره میگیرند. هیچ حکومتی در هیچ شرایطی حق ندارد از موازین قانونی فاصله بگیرد و در برابر قانون اساسی به مصلحتی فراقانونی متوسل شود. حکومتهای خودسر و بیتوجه به حقوق اساسی بشر برای بقای خود به مصالح فراقانونی و غیرقانونی متکی میشوند و قانون را که ضامن و حافظ حقوق اقشار ملی است در راستای منافع و مصالح خود تفسیر و اجرا میکنند.
دعاگو در ادامه سخنانش گفت: قانونمداری حکومتها بر اعتماد عمومی میافزاید، عدالت اجتماعی را به اقشار ملت هدیه میکند و کشور را از عوامل ناامنساز داخلی و خارجی به ساحل نجات میرساند. الگوی حکومت اسلامی در حوزه قانونمداری، حضور علی(ع) در دادگاه شریح قاضی بر مبنای شکایت یک مسیحی است، امیرالمؤمنین(ع) در حکومت دادپایهاش نتوانست تبعیض قاضی بین متهم و شاکی را در احترامگذاری تحمل کند، زبان به اعتراض و توبیخ گشود و بیعدالتی قاضی را در برابر قانون محکوم کرد.
ناطق جمعه شمیرانات منطقگرایی را ارزشیترین و مؤثرین راهبرد انسانی در حوزه جاذبهآفرینی، اعتمادسازی و پیشبرد اهداف ملی توصیف نموده گفت: منطق از هویت انسانی، ساختار خردورزی و ارزشگرایی برمیخیزد، منطقگرایی نماد فرهیختگی، دانشوری و اندیشهورزی است، کسانی که در برابر منطق بر نفس امّاره و احساس کنترل نشده تکیه میکنند انسانیت را در برابر بدویت و رحمانیت را در برابر عصبیت قربانی میکنند و در تصورشان با تجری به حریم احکام الهی و آلودگی به افراط و تفریط و سرکشی به دینداری و دفاع از آئین مدنی میپردازند.
وی اضافه کرد: رفتارهای غیرمنطقی حکومت با ملت بر گستاخی و کینهورزی میافزاید، هر حکومتی که میخواهد از محبت و صمیمیت ملتش برخوردار شود باید جز در موارد اعمال قانون، زبان زور را به زبان منطق تبدیل کند و جز با خردورزی و استدلال برخاسته از نرمش و نرمشگرایی با مردم سخن نگوید. سخنان منطقی در اندیشه نفوذ میکند، بر دل مینشیند، با ایمان و محبت همراه میشود و جاذبه شیرین و اعتماد پولادین میآفریند.
امام جمعه شهرستان شمیرانات اخلاق اسلامی را زیباترین راهبرد جاذبهآفرینی، اعتمادسازی و آفرینش وحدت و امنیت دینی و ملی تحلیل نموده گفت: حکومتها هرگز از بیاحترامی به ملتها و بداخلاقی با مردمان جاذبه نیافریدند و بر عشق و ایمان نیافزودند. از کاملترین ایمان، خوشاخلاقترین انسانها برخوردارند، پیامبر اسلام(ص) عمدهترین جاذبهآفرینی ایمانی را با اخلاق اسلامی، سازماندهی و راهبری کرد. در حوزه حکومت دینی هیچ گرایشی و گریزشی بی تکیه به اخلاق اسلامی، ماندگار و پایدار نمیشود و منفورترین حاکمان، بداخلاقترین آنان و بدرفتارترینشان با مردمانند.
آقای دعاگو حفظ و تقویت ایمان دینی و عزت و غرور ملی را از مهمترین راهبردهای جاذبهآفرینی و اعتمادسازی در نظامهای سیاسی- اجتماعی توصیف نموده گفت: یکی از دلایل خیزشهای انقلابی منطقه علیه حکومتهای وابسته، حرمتشکنی از عقاید دینی و آسیبرسانی به عزت و غرور ملی مردم بود. ملتهای مسلمان، سازشهای خفتبار حاکمان مرتجع با رژیم غاصب فلسطین و حکومتهای مرتجع حاکم بر آمریکا و اروپا را نتوانستند تحمل کنند و با انگیزه انقلابی و پایداری در برابر آنها ایستادند.
ایشان در پایان اضافه کرد: مسئولان در اظهارنظرها و موضعگیریهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اطلاعاتی و امنیتیشان باید عزت و اعتبار و اقتدار ملتها را خدشهدار نسازند، بهانه تعرض به ملتها را از دشمنان داخلی و خارجی بگیرند و با ادبیات مناسب با مناصب حکومتی و شأن و جایگاه ملیشان به گفتوگو، سخنرانی و موضعگیری بپردازند. کسانی که عزت و غرور ملی مردم را با ناشیگریهای سیاسی و موضعگیریهای غیرکارشناسی، آسیبپذیر میسازند منفور فرهیختگان، دانشمندان و اندیشمندان میشوند و آینده سیاسیشان را سیاه و تباه میکنند.